Luigi Bosca Malbec (doos 12)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Luján de Cujo
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 162,50
Aantal:  

Luigi Bosca Malbec (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Voor deze Luigi Bosca Malbec van Bodegas Luigi Bosca wordt een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt.

Proefnotities

Van origine is Malbec een Franse druivenvariëteit, die in Frankrijk echter niet veel meer voorkomt. Van origine is Malbec een Franse druivenvariëteit, die in Frankrijk echter niet veel meer voorkomt. Hij geeft een volle, haast wollig zachte wijn die intens rood is van kleur met een warm aandoend bouquet van kersen. De afdronk is licht kruidig met sporen van fijne tannines. Een goed uitgebalanceerde wijn.

Eten & Drinken

Heerlijk bij rood vlees, groot wild en harde kaassoorten.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als top serie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot