Ackerman Chinon Rouge
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Chinon
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 62,95
Aantal:  

Ackerman Chinon Rouge

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alle druiven voor deze wijn worden verbouwd in het gebied rondom het middeleeuwse stadje Chinon. De bodem varieert van kalksteen tot zand en grind. De druiven afkomstig van de kalksteen-bodems verlenen de wijn intense aroma’s van rood en zwart fruit, terwijl de druiven van de bodems met zand en grind zorgen voor structuur. Een special aanpassing in het vinificatie-proces stelt Ackerman in staat de wijn een bijzondere zachtheid te verlenen, waardoor de complexiteit en het fruit beter tot hun recht komen, met minder tannine dat men zou verwachten bij een Chinon.

Proefnotities

Ackerman Chinon rouge is een paars rode wijn met aroma's van rode bessen. Cabernet franc is de belangrijkste druif voor rode Loire wijnen. Dankzij het heel milde klimaat en de bijzondere bodem is de Loire-streek het enige wijngebied in Frankrijk waar zachte, elegante wijnen van uitsluitend cabernet franc kunnen worden gemaakt. Dit druivenras wordt ook voor veel Bordeaux wijnen gebruikt, maar dan altijd in combinatie met cabernet sauvignon en/of merlot. 

Eten & Drinken

De wijn heeft zachte tannines en past uitsekend bij sterke kazen, wild of een stoofschotel.

Algemeen

Ackerman-Laurance is een van de bekendste wijnhuizen aan de Loire. Het bedrijf is gevestigd in het plaatsje Saint-Hilaire Saint-Florent, vlakbij Saumur. Het bedrijf produceert een compleet assortiment aan Loire-wijnen uit de belangrijkste appellaties, gemaakt van diverse druivenrassen. Mousserende wijnen spelen van oudsher een centrale rol bij Ackerman-Laurance. In het uitgebreide ondergrondse gangenstelsel rijpen honderdduizenden flessen Crémants en andere wijnen. De kalkhoudende grond (tuffeau) zorgt voor ideale bewaar omstandigheden.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot