Ackerman Rosé d'Anjou (6 flessen)

Ackerman Rosé d'Anjou (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Anjou
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grolleau, Gamay, Cabernet franc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 49,95
Aantal:  

Ackerman Rosé d'Anjou (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze Ackerman Rose d'Anjou ondergaat een moderne vinificatie. De voortijdige onderbreking van de gisting geeft de wijn een licht zoete smaak.

Proefnotities

Ackerman Rosé d´Anjou is helder zalmroze van kleur. De wijn heeft een geur van rijp zomers fruit (aardbei, framboos) en is licht bloemig. Fris, zoet, soepel en fruitig van smaak met zachte zuren.

Eten & Drinken

Deze rosé is voortreffelijk bij koud vlees en worst soorten, paté, quiche, salades met zoete dressing, kip vleugeltjes, oosterse gerechten en vers fruit.

Algemeen

Ackerman-Laurance is een van de bekendste wijnhuizen aan de Loire. Het bedrijf is gevestigd in het plaatsje Saint-Hilaire Saint-Florent, vlakbij Saumur. Het bedrijf produceert een compleet assortiment aan Loire-wijnen uit de belangrijkste appellaties, gemaakt van diverse druivenrassen. Mousserende wijnen spelen van oudsher een centrale rol bij Ackerman-Laurance. In het uitgebreide ondergrondse gangenstelsel rijpen honderdduizenden flessen Crémants en andere wijnen. De kalkhoudende grond (tuffeau) zorgt voor ideale bewaaromstandigheden.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot