Alcanta Airen Macabeo (12 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
Catalunya
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merseguera, Macabeo
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 99,95
Aantal:  

Alcanta Airen Macabeo (12 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Alcanta Airen Macabeo is afkomstig van airen en macabeo druiven die handmatig geoogst zijn. De wijn wordt op moderne wijze gevinifieerd.

Proefnotities

Alcanta Airen Macabeo is een fris-droge witte wijn die is samengesteld uit 2 autochtone Spaanse druivenrassen, 50% Merseguera en 50% is van het bekende druivenras Macabeo. De gemiddelde temperatuur ligt ’s-zomers tussen de 30° en 40°, met een groot aantal zon uren van 2.500 uur per jaar. Mede door de klimatologische omstandigheden wordt de aard van de wijn bepaald.

Eten & Drinken

Deze wijn is zeer geschikt als aperitief, bij vis, schaal- en schelpdieren alsmede bij gerechten met wit vlees, kip of Aziatische schotels.

Algemeen

Eeuwenoude wijntraditie doorgegeven van generatie op generatie. Sinds 1987 produceert Bodegas Bocopa wijnen aan de Middellandse Zee met een constante focus op kwaliteit. Bodegas Bocopa werd opgericht in 1987, na een lange periode waarin de eigenaren van verschillende wijngaarden zich verenigden om voldoende volume te krijgen om de gewenste schaal te bereiken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot