Allram Blauer Zweigelt Tradition (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
blauer zweigelt
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 70,50
Aantal:  

Allram Blauer Zweigelt Tradition (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Allram Blauer Zweigelt Tradition ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal.

Proefnotities

Deze Oostenrijkse Zweigelt wijn is fris, fruitig en soepel met de smaak van rood paarse zomervruchten en een vleug donkere, aardse tonen. Een niet zware maar wel volle en zachte wijn gemaakt van Zweigelt druiven.

Eten & Drinken

Lekker bij pasta's, lasagne, groenten uit de wok, vegetarische (oven)schotels, kip, wit vlees en licht belegen kaassoorten.

Algemeen

Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. De 14 hectaren wijngaard liggen in Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Erich, een man van de wijngaard, heeft voor elke variëteit de beste plek uitgezocht. Allram beschikt over verschillende 'Lagen'in het Strassertal. De Zweigelt groeit op de Sandgrube waar hij zich zo ontwikkelt dat het karakter van de druif ten volle tot uiting komt in de wijn. En die is uitgesproken fruitig met de voor Zweigelt karakteristieke, licht-aardse ondertoon. De structuur is rond en soepel. De afdronk is lang en vief met naast donkere-fruittonen ook het verleidelijke van marsepein. Koel geserveerd komt de fruitige, frisse kant naar voren, een iets hogere temperatuur doet de wijn zwoeler overkomen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot