Allram Gruner Veltliner Gaisberg Erste Lage (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
gruner veltliner
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 117,50
Aantal:  

Allram Gruner Veltliner Gaisberg Erste Lage (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Allram Grüner Veltliner Gaisberg Erste Lage ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. 

Proefnotities

Allram Grüner Veltliner Gaisberg Erste Lage is de top Grüner Veltliner van Allram. Een volle stevige en uitgesproken Grüner Veltliner die altijd delicaat en fijn aanvoelt en proeft. Uitmuntende wijn met een hoog bewaarpotentie. Helder groengeel van kleur. Volrijpe aroma's en smaken van meloen en nectar in een verfijnde structuur van kracht en mineraliteit. Een prachtige, loepzuivere wijn met veel nuances en complexiteit. Rijpheid die zwoel aandoet terwijl de wijn beendroog is.

Eten & Drinken

Naast de mooie combinatie met kalfvlees is het een goede begeleider van visgerechten, tempura van garnalen, Aziatische gerechten en kalfs- en lamsvleesgerechten.

Algemeen

Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal. Hasel is er een van. Deze relatief jonge wijngaard van ongeveer 20 jaar oud heeft een mineraalrijke, oude bodem die bestaat uit kwarts, leisteen en klei. De naam Hasel kreeg de helling omdat er vooral vroeger veel Hazelaars stonden.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot