Allram Grüner Veltliner Hasel (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
gruner veltliner
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 82,95
Aantal:  

Allram Grüner Veltliner Hasel (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Allram Grüner Veltliner Hasel ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal. Hasel is er een van. Deze relatief jonge wijngaard van ongeveer 20 jaar oud heeft een mineraalrijke, oude bodem die bestaat uit kwarts, leisteen en klei. De naam Hasel kreeg de helling omdat er vooral vroeger veel Hazelaars stonden.

Proefnotities

Allram Gruner Veltliner Hasel is droog en verfrissend met het fruitige van appel, peer en abrikoos, het pittige van mineralen en peper. De wijn heeft een kruidige, zachte afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke combinatie met wit vlees, gevogelte, zwezerik, visschotels en lichte oosterse gerechten. Maar zeker ook bij schaal- en schelpdieren een ideale begeleider.

Algemeen

Kruidige en minerale tonen naast de aroma's van appel, peer en abrikoos zijn kenmerkend voor de Oostenrijkse grüner veltliner. Deze druif is enorm populair geworden, zeker voor culinaire wijnen. Belangrijke reden is zijn verrukkelijke, fruitig-kruidige stijl, maar ook de combinatie van strak en rond. Frisse zuren houden de wijn strak, rijp fruit maakt hem juist rond. Het vleugje versgemalen peper geeft hem een eigenwijs, pikant accent. Hasel is de naam van de wijngaard waar Michaela en Erich Allram de druiven voor deze wijn verbouwen. De oude , mineraalrijke bodem bestaat uit löss, leisteen, klei en graniet en hun mineralen worden via de grüner veltliner mooi weerspiegeld in de wijn. Drink hem als aperitief en bij asperges, salades en winer schnitzel.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot