Alter de Cazes
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Côtes du Roussillon Villages
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah, Grenache, Mourvèdre
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 93,00
Aantal:  

Alter de Cazes

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden allereerst volledig ontsteelt alvorens ze in vaten worden gedaan. De Alter de Cazes wordt traditioneel gevinifieerd en ondergaat daarna een malolactische gisting. Ruim 2/3 van de wijn wordt 12 maanden gelagerd op Franse eiken vaten en nadien gebotteld.

Proefnotities

Alter de Cazes is een mooie krachtige rode wijn, rijp en mild met heerlijke aroma's van bosvruchten. Complex in de smaak en volle afdronk.

Eten & Drinken

Te serveren bij stevige vlees- en wildgerechten of rijpe, rijke belegen en oude kazen.

Algemeen

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Ze hebben 1 ding gemeen namelijk kwaliteit. Het familiebedrijf “Cazes” is toonaangevend in deze groep en behoort tot de top producenten in de Roussillon.

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot