Anne Gros et Jean Paul Tollot Les Carretals
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Languedoc Roussillon
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah, Cinsault, Carignan, Grenache
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 227,50
Aantal:  

Anne Gros et Jean Paul Tollot Les Carretals

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze wijn is een blend van de 4 edele druivenrassen: syrah, cinsault, carignan en grenache, afkomstig van een zeer uniek perceel van 1.07 ha, geplant met 100 jarige wijnstokken! De bodem bestaat uit een mengsel van klei en kalk. De druiven worden apart met de hand geoogst. Na de gisting van de volledige ontsteelde druiven vindt een opvoeding plaats op eikenhouten vaten (100%).

Proefnotities

Anne Gros et Jean Paul Tollot Les Carretals heeft een zeer diepe rode kleur. Expressief en complex bouquet. Krachtige wijn, mondvullend, elegant, complex, met goed geïntegreerde tannines en een zeer lange en intrigerende finale. Een uitzonderlijke wijn van grote klasse, een adembenemende getuigenis uit een ver verleden. Serveren: 17-18°C. Bewaren: goed oplegpotentieel.

Eten & Drinken

Deze uitzonderlijke wijn vraagt om smaakrijke maar niet te kruidige gerechten, eerder verfijnd: haarwild steaks of gebraad, rund tournedos of chateaubriand, kalfskarbonaden met paddenstoelen, lamsvlees spiesjes, lamsvlees of boerenkip tajines.

Algemeen

Anne Gros en Jean Paul Tollot, beiden al meer dan 20 jaar bekende wijnboeren uit de Bourgogne, hebben hun passie en kennis gebundeld om wijn te maken in de Zuid-Franse Minervois. Ze kozen voor een bijzonder gebied, in Cazelles: gevarieerde bodemtypes van gemengde klei en kalk tot mergel en zandsteen, 4 aanbevolen druivenrassen (carignan, grenache, syrah en cinsault) van respectabele leeftijd, bevoorrechte ligging aan de voet van de Montagne Noire (uitloper van het Centraal Massief) en dezelfde hoogte als in Vosne-Romanée (220 m boven de zeespiegel). Een nieuwe wijnkelder werd gebouwd, onder architectuur en rekening houdend met het milieu en het landschap. Simpele en edele materialen werden gebruikt, terra cotta, hout, roestvrij staal alles in ronde vormen, net als de heuvels, de kronkelende wegen, de tanks, de vaten en ook de wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot