Arboleda Chardonnay (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Arboleda Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Arboleda Chardonnay zijn afkomstig van Chilhué Estate: een 1.047 hectare groot perceel. Vanwege de nabijheid van de zee is de gemiddelde temperatuur plaatselijk 18,8 ºC. De druiven worden met de hand geplukt, en in kratjes van 12 kilo naar de wijnpers gebracht. Na fermentatie (waarvan 60% malolactisch) wordt het sap voor 8 maanden 'sur lie' opgeslagen in Franse eikenhouten vaten. 10% van het sap rijpt op nieuwe vaten om zo de wijn extra body te geven

Proefnotities

Arboleda Chardonnay is lichtgeel van kleur. Intense aroma's zoals vers fruit, citrus en bloemige noten omlijst door fijne kruiden. Door de houtlagering rijpe tonen van toast, toffee en hazelnoot. Full-bodied en vettig in de mond, maar voldoende zuren die verse en fruitige smaken tentoonstellen.

Eten & Drinken

Gastronomisch inzetbare wijn. Verrukkelijk bij sushi en vis met romige sauzen. Ook heerlijk bij gegrild pluimvee.

Algemeen

Chili's bekendste wijnmaker Eduardo Chadwick startte in 1999 het Arboleda project. Werken met respect voor het milieu en de natuur, het unieke terroir, een gepassioneerd team en een excellente visie zijn de vier pijlers van Arboleda. De druiven worden verbouwd op de volledig duurzame wijngaarden 'Las Vertientes' en 'Chilhué' in de Aconcagua vallei. De koude zeewind die vanuit de Stille Oceaan in de richting van het Andes gebergte waait, zorgt samen met het mediterrane klimaat er voor dat de druiven zeer geleidelijk kunnen rijpen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot