Artadi Vinas de Gain Tinto (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
D.O.C. Rioja
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 179,50
Aantal:  

Artadi Vinas de Gain Tinto (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor deze Artadi Vinas de Gain Tinto wijn gebruikt men druiven van minstens 25 jaar oude wijnstokken. Opvoeding op hout.

Proefnotities

Artadi Vinas de Gain Tinto heeft een intense, heldere kersenrode kleur. In de neus veel rood fruit en zwarte bessen, geroosterde, balsemieke nuances, exotisch hout en een hint van drop. Fris in de aanzet, goed gestructureerd en evenwichtig, fijne en elegante tannines, pakkende, aanhoudende finale.

Eten & Drinken

Dankbare begeleider van allerlei smaakrijke gerechten uit de Mediterrane keuken, in het bijzonder stoofschotels van vlees of gevogelte, geroosterd of gegrild lams- of varkensvlees, gevogelte, en gerijpte harde Spaanse kazen.

Algemeen

Bodegas y Viñedos Artadi produceren kwaliteitswijnen in drie wijngebieden: Rioja Alavesa, Navarra en Alicante. Om het beste te halen uit de verschillende bodemtypes, klimatologische omstandigheden en karakteristieke druivensoorten, wordt bij Artadi biologisch en biodynamisch gewerkt. In het Baskische deel van de Rioja, Alavesa, verbouwt Artadi enkel tempranillo voor de rode wijn. De bodem van de 70 hectaren aan wijngaarden bestaat voornamelijk uit kalkhoudende grond, kiezels en klei, al dan niet onderling vermengd, op een hoogte van circa 700 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is een grillige combinatie van oceanisch en continentaal.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot