Arthur Barolet Fils Bourgogne Chardonnay Prestige
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Bourgogne
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 139,95
Aantal:  

Arthur Barolet Fils Bourgogne Chardonnay Prestige

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Onbetwist aanvoerder van de witte streekwijnen is Bourgogne blanc. Het toegestane rendement is 50 hectoliter per hectare. De voorgeschreven druivenrassen voor deze appellation zijn Chardonnay en Pinot Blanc, met Chardonnay in de hoofdrol. Voor deze Bourgogne blanc worden uitsluitend de edele Chardonnay druiven gebruikt, waaraan deze wijn mede zijn nobele karakter te danken heeft. 35% van de wijn wordt 12 maanden opgevoed in Frans eiken vaten van 228 liter, 80% van deze vaten zijn nieuw. Daarna gaat de opvoeding nog 3 maanden verder in roestvrij stalen tanks onder de grond. 65% van de cuvée wordt in dezelfde tank in de ondergrondse kelder opgevoed. 

Proefnotities

Arthur Barolet Fils Bourgogne Chardonnay Prestige heeft frisse aroma’s van abrikozen, grapefruit en groene pruimen. Levendige Chardonnay met een ronde smaak en mooie minerale tonen. Uitstekende balans tussen fruit en gedistingeerde zuurgraad.

Serveer temperatuur: 10-13°C. Bewaar potentieel: 4-5 jaar

Eten & Drinken

Aanbevolen bij schelpdieren, vis en wit vlees.

Serveer temperatuur: 10-13°C. Bewaar potentieel: 4-5 jaar

Algemeen

De naam van Arthur Barolet betekent sinds 1830 kwaliteit. Het bedrijf beschikt over goed onderhouden wijngaarden waaronder Clos des Guettes, een beroemde eerste cru Savigny-les-Beaune. 

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot