Ashbourne Sandstone Blanc Hamilton Russell (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Walker Bay
Appelatie
Walker Bay
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,75
€ 149,95
Aantal:  

Ashbourne Sandstone Blanc Hamilton Russell (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Ashbourne Sandstone Blanc Hamilton Russell ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

Ashbourne Sandstone Blanc Hamilton Russell is intens strogeel van kleur met veel schittering. Rijp, subtropisch geurenpakket met passiefruit, citroengras en guave. Mooie structuur met veel fruitvolume en vetheid. De Ashbourne Sandstone Blanc is een blend van 85% Sauvignon Blanc en 15% Chardonnay en is vernoemd naar de karakteristieke bodem van deze wijngaard: Table Mountain Sandstone, klei op schiste (schalie). Bij de opvoeding is geen hout gebruikt voor een zo elegant mogelijke stijl.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij visgrechten, salades en of als aperitief.

Algemeen

Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei, in het meest zuidelijke en koelste deel van Zuid-Afrika. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren. Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.

Het wijngoed Hamilton Russell ligt in het koele, zuidelijke Walker Bay gebied in een mooie vallei achter het oude vissersdorp Hermanus.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot