Asnas Langhe Rosso
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Langhe Rosso
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Nebbiolo, Barbera, Petit Verdot
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 79,95
Aantal:  

Asnas Langhe Rosso

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Asnas Langhe Rosso worden hand geplukt. De natuurlijke gisting vindt plaats in roestvrij staal wijnvaten bij een gecontroleerde temperatuur. Rijping gedurende 12 maanden in grote eiken vaten en 6 maanden op fles.

Proefnotities

Asnas Langhe Rosso is een wijn die is gemaakt na een zorgvuldige selectie van de druiven die gegroeid zijn op de familie wijngaarden in de gemeenten Treiso, Neive en Barbaresco. Deze wijn heeft een intense vruchtenboeket en een fluwele afdronk. Deze sensuele wijn is er om heerlijk van te genieten met de familie en vrienden voor een gezond, gelukkig en lang leven.

Eten & Drinken

Heerlijk kruidige gerechten en wit vlees. Ook lekker bij worst en salami, pizza en pasta.

Algemeen

Pier is de eerste voornaam van Pier Paolo Grasso, een telg uit de beroemde Grasso-familie. Omdat er vaak verwarring ontstaat tussen de domeinen van de verschillende familieleden, heeft Pier ervoor gekozen onder zijn voornaam te werken. De familie bezit enkele van de best gelegen wijngaarden in Treiso, onderdeel van het Barbaresco-gebied, die vrijwel biologisch worden bewerkt. De wijnen waren altijd redelijk voor een goede prijs, tot Dante Scaglione erbij betrokken raakte. Sinds deze wijnmaker zijn baan bij Bruno Giacosa heeft ingeruild voor een deeltijdbetrekking bij Pier, zijn de wijnen nog steeds heel betaalbaar, maar in kwaliteit met sprongen vooruitgegaan. Angelo Gaja verzuchtte al eens dat Pier zulke mooie wijngaarden had, dat de wijnen veel beter moesten kunnen zijn. Nu maken ze dat met Dante aan het roer echt waar!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot