Badia a Coltibuono Chianti Classico (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Chianti Classico DOCG
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sangiovese, Canaiolo
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 125,50
Aantal:  

Badia a Coltibuono Chianti Classico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Badia a Coltibuono Chianti Classico worden met de hand geplukt. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend autochtone, wilde gist. Zonder pompen worden de druiven met behulp van natuurlijke zwaartekracht bewerkt. De vinificatie is zeer traditioneel, beginnend met een inweking op de schillen van minstens 3 weken. Door regelmatig onderdompelen van de schillenhoed (‘follatura’) stijgt het gehalte aan anthocyanen (blauwe/rode kleurstof), tannines en aromatische voorlopers in de most. Na de gisting wordt de jonge wijn 12 maanden opgevoed op grote vaten (15-25 hectoliters) van Frans en Oostenrijks eikenhout.

Proefnotities

Badia a Coltibuono Chianti Classico heeft een volle robijnrode kleur. Breed aromatisch palet met nuances van irissen, viooltjes, frisse zwarte kersen, tabak en zwarte peper. Strakke aanzet, met een goed evenwicht tussen fruit, alcohol, zuur en tannines. Veel sap en frisheid in de mond, gevolgd door een volle, warme en persistente smaak, met aroma’s van rood fruit, leer en gebrande koffietonen, afgesloten door elegante minerale tonen.

Eten & Drinken

Geweldige begeleider van gegrilleerd roodvlees, gevogelte, gebraad van wit- of roodvlees en stevige minestrone. Ook uitermate geschikt bij parmigiano reggiano en andere gerijpte harde (Italiaanse) kazen.

Algemeen

Het bedrijf staat onder leiding van Emanuella Stucchi terwijl haar broer Roberto verantwoordelijk is voor wijngaarden en kelder. Hun nieuwe ‘state of the art’ wijnmaak faciliteit werkt geheel zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. Alles loopt via de zwaartekracht. Moeders is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van prachtige kookboeken. Naast Badia a Coltibuono staat een restaurant met een dijk van een reputatie, het is er goed toeven in Gaiole, hartje Toscane. 

Vaak bekroond door de nationale en internationale pers (o.a. IWSC, Weinwirtschaft, Duemilavini A.I.S., Vinum, Decanter).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot