Bailly Lapierre Rosé (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Cremant de Bourgogne
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir, Gamay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 89,95
Aantal:  

Bailly Lapierre Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de oogst worden de druiven voord e Bailly Lapierre Rosé gekneusd en vindt er inweking van de schillen plaats voor een lichte kleurextractie. Dan worden de druiven geperst en wordt er 75% Vin de Tête du Cuvee en 25% Vin de Taille gebruikt. Na de malolactische vergisting wordt de wijn geassembleerd en vindt de Tirage plaats. De wijn rijpt minstens 12 maanden op fles.

Proefnotities

Bailly Lapierre Rosé heeft een heldere, licht roze kleur met een fijne mousse. De wijn heeft een zeer fijne neus met een overdaad aan rood fruit zoals aardbeien, frambozen en bessen. De aanzet is fijn en zacht, met daarna verfrissende bubbels, rood fruit en fijne zuren. De afdronk is zacht en verfrissend.

Eten & Drinken

Door zijn zachte smaak is de wijn erg geschikt als aperitief, maar hij past ook prima bij lichte gerechten met gevogelte, stevige vis en kreeft.

Serveer deze wijn op 8-10 graden. 

Algemeen

De Cave de Bailly-Lapierre is topproducent in Crémant de Bourgogne. De wijnen rijpen in een oude steengroeve van 4 hectare groot die de moeite van het bezoeken waard is.

Details

Caves de Bailly is een samenwerkingsverband van ruim 70 wijnboeren in de noordelijke Bourgogne en specialist in het maken van Crémant de Bourgogne.Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot