Barbera d'Alba Morosa
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Barbera d'Alba
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Barbera
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,750
€ 59,95
Aantal:  

Barbera d'Alba Morosa

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de oogst van de druiven voor de Barbera d'Alba Morosa worden ze zacht ontsteelt en gekneusd. Vergisting vindt plaats met natuurlijke gisten en maceratie van 7-10 dagen op temperatuur gecontroleerde vaten. Rijping van 5 maanden op roestvrij staal.

Proefnotities

Barbera d'Alba Morosa van wijnhuis Pier Vini is kersenrood van kleur met een medium intensiteit. In de neus zuiver met mooi fruit van vooral kersen, een kruidigheid en een lichte aardsheid. In de mond een zachte aanzet, heerlijk sappig met veel fris fruit en een goede concentratie. De tannines zijn goed rijp en de wijn heeft mooie, zachte zuren.

Eten & Drinken

Serveer deze wijn op een temperatuur van 16-18 graden bij krachtige pastagerechten, gerechten met paddenstoelen of rib eye of entrecote.

Algemeen

Pier is de eerste voornaam van Pier Paolo Grasso, een telg uit de beroemde Grasso-familie. Omdat er vaak verwarring ontstaat tussen de domeinen van de verschillende familieleden, heeft Pier ervoor gekozen onder zijn voornaam te werken. De familie bezit enkele van de best gelegen wijngaarden in Treiso, onderdeel van het Barbaresco-gebied, die vrijwel biologisch worden bewerkt. De wijnen waren altijd redelijk voor een goede prijs, tot Dante Scaglione erbij betrokken raakte. Sinds deze wijnmaker zijn baan bij Bruno Giacosa heeft ingeruild voor een deeltijdbetrekking bij Pier, zijn de wijnen nog steeds heel betaalbaar, maar in kwaliteit met sprongen vooruitgegaan. Angelo Gaja verzuchtte al eens dat Pier zulke mooie wijngaarden had, dat de wijnen veel beter moesten kunnen zijn. Nu maken ze dat met Dante aan het roer echt waar!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot