Baumard Clos Saint Yves (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Savennières AOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chenin Blanc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 161,50
Aantal:  

Baumard Clos Saint Yves (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De volrijpe en gezonde druiven voor de Baumard Clos Saint Yves worden tussen 20 september en 11 november handmatig geoogst in meerdere plukbeurten. Na een zorgvuldig vervoer naar de wijnkelders worden de onbeschadigde en gezonde druiven pneumatisch geperst. De alcoholische gisting gaat bij niet al te hoge temperaturen en langzaam door tot alle suikers zijn vergist. Savennières is een droge, aromatische witte wijn.

Proefnotities

Baumard Clos Saint Yves is heel licht goudgeel met een grijs zweempje. Complexe en expressieve neus, met een verrassende, romige en bijna toffeeachtige ondertoon, typisch van de combinatie rijpe chenin blanc + mineraliteit van het Savennières terroir. Schijn bedriegt, deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad! Na enige tijd luchten komen de vruchtenaroma’s los, met citrus in de hoofdrol, ondersteund door subtiele nuances van honing en anijs. Op de tong is het een zeer zuivere, frisse, minerale, vlezige, rond en zacht fruitige wijn. Indrukwekkende, minerale finale. 

Serveren: 8-12°C. Bewaren: jong al snel toegankelijk, deze wijn evolueert goed na extra fles opleg, zeker tot 15-20 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Deze wijn versterkt en veredelt de smaak van de gerechten. Verrassend bij sushi en sashimi (voorzichtig met gember en wasabi) en licht gerookte zalm. Verrukkelijk bij dunne plakjes rauwe coquilles met kaviaar en oesterblad of oester tartaar met een klein scheutje blank anijsdistillaat. Oudere wijnen vragen om (gegrilde) zeevis of kalfsvlees in romige saus.

Algemeen

In 1987 neemt Florent Baumard het domein over van zijn vader met een doel voor ogen: het combineren van de specifieke terroir karakteristieken met een uitstekende technische kennis en bekwaamheid. Het resultaat is een ware aromatische explosie en een zeer homogeen wijnassortiment.

92 punten Wine Enthousiast, 90 punten Wine Spectator

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot