Baumard Cremant de Loire Brut Rosé (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Cremant de Loire
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Franc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 119,50
Aantal:  

Baumard Cremant de Loire Brut Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Van 150 kg handmatig geoogste druiven wordt 100 liter most verkregen met pneumatische persen. Na een tweede gisting op fles (méthode traditionnelle) rust de jonge mousserende wijn tot soms 3 jaar in de kelders.

Proefnotities

Baumard Crémant de Loire Brut Rosé heeft een mooie licht roze kleur. Zuiver, verfijnd en delicaat in de neus met aroma’s van rozen en andere vers geplukte bloemen. Fris en licht prikkelend in de aanzet, mild droog. Fruitig van smaak, fris, zuiver en goed gestructureerd. Licht verteerbaar, nodigt uit tot een tweede glas. Uitstekende prijs/kwaliteit/plezierverhouding!

Serveren: 6-10°C. Bewaren: jong drinken in zijn frisse fruit.

Eten & Drinken

Baumard Crémant de Loire Brut Rosé is een ideale receptiewijn, als informeel aperitief of als feestelijke en toch betaalbare wijn voor de leuke momenten van het leven. Geweldig als lichte en frivole wijn voor chill-out en lounge. Verrassend als verfrissende begeleider van kruidige en licht pittige Mediterrane of Oosterse gerechten van de ‘plancha’, wok, barbecue of grill, in het bijzonder gamba’s en grote (zoetwater) garnalen.

Algemeen

In 1987 neemt Florent Baumard het domein over van zijn vader met een doel voor ogen: het combineren van de specifieke terroir karakteristieken met een uitstekende technische kennis en bekwaamheid. Het resultaat is een ware aromatische explosie en een zeer homogeen wijnassortiment.

15/20 Bettane & Desseauve 2009

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot