Baumard Cremant de Loire Carte Turquoise (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Cremant de Loire
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chenin Blanc, Cabernet Franc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 99,00
Aantal:  

Baumard Cremant de Loire Carte Turquoise (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Van 150 kg handmatig geoogste druiven wordt 100 liter most verkregen met pneumatische persen. De cabernet franc wordt als blanc de noirs verwerkt, zonder inweking van de schillen, zodat de sappen kleurloos blijven. Na een tweede gisting op fles (méthode traditionnelle) rust de jonge mousserende wijn minstens een jaar in de kelders.

Proefnotities

Baumard Crémant de Loire Carte Turquoise is licht goudgeel van kleur, aangenaam fris in de neus met delicate aroma’s van citrus en groene appel. Droog en fris in de aanzet, rond en evenwichtig in de mond, met een hint van amandel in de finale. Verfrissend, licht verteerbaar, verveelt nooit. Uitstekende prijs/kwaliteit/plezierverhouding! 

Serveren: 6-10°C. Bewaren: jong drinken in zijn frisse fruit.

Eten & Drinken

Ideaal als receptiewijn of als aperitief, puur, als Kir Royal of als basis van een chique cocktail (met Cointreau!) of longdrink. Geweldig als lichte en frivole wijn voor chill-out en lounge.

Algemeen

In 1987 neemt Florent Baumard het domein over van zijn vader met een doel voor ogen: het combineren van de specifieke terroir karakteristieken met een uitstekende technische kennis en bekwaamheid. Het resultaat is een ware aromatische explosie en een zeer homogeen wijnassortiment.

Details

86 punten Wine Spectator

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot