Baumard Quarts de Chaume (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Quarts de Chaume AOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chenin Blanc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 375,00
Aantal:  

Baumard Quarts de Chaume (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor deze klassieke cuvée wijn worden de druiven met de hand geplukt van oudere wijnranken. Alleen overrijpe, verschrompeld en/of met botrytis gezegende druiven worden geoogst, in meerdere opeenvolgende plukbeurten. De opbrengst is zeer laag, 22-25 hl/ha. Na de pneumatische persing vindt de gisting plaats in RVS tanks, onder gecontroleerde temperatuur.

Proefnotities

Baumard Quarts de Chaume is helder tot diep goudgeel met groene schitteringen. Rijk en complex van geur, met accenten van honing, peer, abrikoos, amandelen, lentebloesem en minerale ondertonen. Op de tong een en al zuiverheid, mineraliteit, rijp fruit, een uitstekend evenwicht tussen zuur en zoet, veel elegantie en een enorme lengte. 

Serveren: 8-12°C. Bewaren: tot zeker 50 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Te combineren met meloen en jambon de Bayonne, patés en terrines van gevogelte, taarten van gevogelte lever, koude vetgemeste ganzenlever, chaud-froid van buitenloop boerenkip, blauwschimmel of rood bacterie kaas in bladerdeeg. Bij de desserts, absoluut te vermijden: chocolade, rood fruit en coulis, ananas, sinaasappels en appels! Wel aanbevolen: gepocheerde perziken, abrikozen of peren taarten, licht gebak met amandelen en/of amandelspijs, crème anglaise, eiwitschuim taarten of gebak (vacherin).

Algemeen

In 1987 neemt Florent Baumard het domein over van zijn vader met een doel voor ogen: het combineren van de specifieke terroir karakteristieken met een uitstekende technische kennis en bekwaamheid. Het resultaat is een ware aromatische explosie en een zeer homogeen wijnassortiment.

94 punten Wine Enthusiast, 92 punten Wine Spectator.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot