Beringer Founders Estate Chardonnay (6 flessen)
Land
USA
Streken
Californie
Appelatie
Napa Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 86,50
Aantal:  

Beringer Founders Estate Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Beringer Founders Estate Chardonnay ondergaan een traditionele vinificatie met controle van temperatuur. een klein gedeelte van de wijn wordt op hout gerijpt.

Proefnotities

Beringer Founders Estate Chardonnay heeft de perfecte combinatie van peer, appel en rijpe tropische fruitgeuren, met een hint van citrus en een klassieke ronde smaak.

Eten & Drinken

Een perfecte begeleider van gegrilde kip of vis.

Algemeen

Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee; de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot