Beringer Founders Estate Merlot (6 flessen)
Land
USA
Streken
Californie
Appelatie
Napa Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
merlot
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 86,50
Aantal:  

Beringer Founders Estate Merlot (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Beringer Founders' Estate Merlot werden geselecteerd uit wijngaarden in Central California en wijngaarden aan de North Coast. 

Proefnotities

Beringer Founders Estate Merlot heeft hinten van pruim en donkere specerijen in de neus. In de smaak  zwart fruit bramen en bosbessen. 

Eten & Drinken

De wijn is mooi in balans en de zachte tannines maken hem een perfecte begeleider bij een verscheidenheid aan gerechten zoals gegrild vlees of smakelijke groenteschotels.

Algemeen

Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee; de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot