Beringer Founders Estate Zinfandel (6 flessen)
Land
USA
Streken
Californie
Appelatie
Napa Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
zinfandel
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 86,50
Aantal:  

Beringer Founders Estate Zinfandel (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Beringer Founders Estate Zinfandel worden geplukt als ze volledig rijp zijn. De wijn wordt gerijpt in Franse eiken vaten gedurende zes maanden. Aan het eind wordt een kleine hoeveelheid Petite Sirah werd toegevoegd om de wijn een mooie ronde structuur te geven.

Proefnotities

Beringer Founders Estate Zinfandel Old Vines is een zuivere Californische Zinfandel; een prachtige volle en intense wijn. Tonen van vanille en nootmuskaat worden aangevuld met volle geuren van bramen.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gegrild eten en stoofgerechten.

Algemeen

Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee; de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot