Bolla Amarone della Valpolicella Classico (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Amerone Valpolicella Classico
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina, Corvinone
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 292,50
Aantal:  

Bolla Amarone della Valpolicella Classico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Grondige selectie van de rijpste druiven, die 3 maanden worden gedroogd. De Bolla Amarone della Valpolicella Classico ondergaat een langdurige maceratie met gecontroleerde gisting. Rijping vind plaats in houten vaten gedurende 3 jaar, daarna 9 maanden flesrijping.

Proefnotities

Bolla Amarone della Valpolicella Classico heeft een diepe granaatrode kleur met paarse accenten. Aroma's van wilde kersen, jam, rijpe peer, vanille, drop en ceder hout De wijn is vol van smaak, krachtig, met tonen van cacao en specerijen.

Eten & Drinken

Heerlijk bij rood vlees, de BBQ, wild, pasta en harde kazen.

Algemeen

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Na aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. De rest is historie. Ruim 129 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot