Bolla Recioto Di Soave Classico (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
recioto di soave docg classico
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Garganega
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0.5
€ 157,50
Aantal:  

Bolla Recioto Di Soave Classico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alleen de perfect rijpe en gezonde trossen worden geselecteerd en verzameld voor deze Bolla Recioto Di Soave Classico. Druiven worden een aantal maanden gedroogd. Dan volgt een zachte persing van de druiven met een opbrengst van de most onder de 40%, gevolgd door een ruim 4 maanden langzame gisting in nieuwe eiken vaten. Hierna volgt een periode van "elevage sur lies" met "batonnage" tweemaal per week. Daarna krijgt de wijn een lange fles rijping.

Proefnotities

Bolla Recioto Di Soave Classico is geel van kleur met gouden tinten. Aroma's van bloemen. In de smaak: acacia honing en saffraan met een delicate kruidige afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk bij desserts, paté's, sterke kazen en honing.

Algemeen

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Na aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. De rest is historie. Ruim 129 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot