Bouchard Père & Fils Beaune du Chateau Blanc Premier Cru (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Côte de Beaune
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 209,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Beaune du Chateau Blanc Premier Cru (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige oogst van de druiven worden ze streng geselecteerd en ontsteelt, Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst, gisting op vaten gedurende 12 tot 15 dagen, gevolgd door rijping op Franse eiken vaten (ongeveer 15 % nieuwe vaten) gedurende 8 tot 12 maanden.

Proefnotities

Deze mooie witte Bourgogne heeft een elegant bouquet van bloemen en fruit met een lichte toon van vanille. De smaak is geparfumeerd, subtiel ontwikkeld. Deze wijn onthult ook de elegantie van de zeer zeldzame witte Beaune wijnen.

Eten & Drinken

Bouchard Pere Fils Beaune du Chateau Blanc Premier Cru is heerlijk bij fijne vleeswaren, koude en warme pasteitjes, slakken.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot