Bouchard Père & Fils Bourgogne Reserve Rouge (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Bourgogne Génerique
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Bourgogne Reserve Rouge (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze wijn rijpt 6 tot 7 maanden afhankelijk van de oogst voor ongeveer 60% in houten vaten en ongeveer 40% in roestvrij stalen vaten.

Proefnotities

Bourgogne associëren sommigen met vol, veel en zwaar. Voor de keuken gaat dat soms op, maar voor de wijnen niet. Die zijn eerder fijn en delicaat. Zoals deze Bourgogne Rouge van 100% pinot noir. De helderrode wijn geurt naar rood fruit. In de smaak smelten fruitige en licht kruidige aroma's samen. Fris, zeker niet zwaar maar met body. Bourgogne Rouge zoals hij hoort te zijn. Hij is afkomstig van Bouchard Père Fils, één van de beroemdste namen in de streek. Bouchard begon in 1731 als handelshuis en kocht zo'n 50 jaar later zelf wijngaarden. Inmiddels bezit het huis 130 hectare waarvan 12 hectare Grand Cru- en 74 hectare Premier Cru-wijngaarden. Voor de zogenaamde generieke wijnen, zoals deze AC Bourgogne, koopt Bouchard druiven van wijnbouwers met wie al jaren wordt samengewerkt.

Eten & Drinken

Charcuterie (fijne vleeswaren), paté, kip: coq au vin en allerlei gevogelte gerechten, salade met eendenborst. Vis: geroosterde zwaardvis, wit vlees: lichte kalfs- en fijne varkensvleesgerechten, vegetarisch: gebakken paddenstoele en pasta: met ham en kaas(saus).

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot