Bouchard Père & Fils Chablis
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chablis
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 112,50
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Chablis

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Wijn rijpt 6 tot 7 maanden afhankelijk van de oogst voor ongeveer 30% in houten vaten en ongeveer 70% in roestvrij stalen vaten.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Chablis is een echte Chablis: Strak droog, crispy, verfrissend en zinnenprikkelend lekker.

Eten & Drinken

Bouchard Père & Fils Chablis is een heerlijke wijn in combinatie met oesters, gegrilde vis of met gevogelte. Ook mooi bij exotische gerechten zoals curry en tandoori en natuurlijk bij sushi. Lekker bij geitenkazen, Beaufort, Comté of Emmentaler.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot