Bouchard Père & Fils Chambolle Musigny
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Côte de Nuits
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
pinot noir
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 269,50
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Chambolle Musigny

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige oogst van de druiven worden ze ze streng geselecteerd en ontsteelt, Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst, gisting op vaten gedurende 15 tot 20 dagen, gevolgd door rijping op Franse eiken vaten (ongeveer 75 % nieuwe vaten) gedurende 10 tot 18 maanden.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Chambolle Musignyis afkomstig van een Domaine van Bouchard. De maximaal toegestane productie is 300 dozen per jaar. Het is een wijn met een heerlijk bouquet van klein rood fruit gecombineerd met een hint van eikenhout. Delicaat en zacht, met een fijne structuur zonder buitensporige robuustheid. Goed bewaarpotentieel.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gebraden rood vlees, rood vlees in een saus, wilde vogels en niet al te sterke kaassoorten.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot