Bouchard Père & Fils Hautes Côtes de Nuits (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Côte de Nuits
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 107,50
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Hautes Côtes de Nuits (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Wijn rijpt 6 tot 7 maanden afhankelijk van de oogst voor ongeveer 25% in houten vaten en ongeveer 75% in roestvrij stalen vaten.

Proefnotities

De herkomstbenaming van deze wijn is A.C. Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits. Deze appellatie wordt na selectie aan de producent gegeven. In het bouquet ontwaart men tonen van rode en zwarte bessen, die men ook in de smaak aantreft. De wijn heeft een krachtige structuur.

Eten & Drinken

Bouchard Père & Fils Hautes Côtes de Nuits is een jonge wijn die uitstekend past bij vlees in rode saus en rood gebraden vlees.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot