Bouchard Père & Fils Montagny Premier Cru (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chalonnais
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 139,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Montagny Premier Cru (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Afhankelijk van de oogst rijpt deze wijn 4 tot 5 maanden voor 90% in roestvrij stalen vaten en 10% in vaten.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Montagny Premier Cru is een fonkelende, lichtgele Bourgogne van een van de beste wijngaarden uit Montagny, een appellatie in de Côte Chalonnaise. De wijn geurt en smaakt naar perzik en abrikoos met een vleug vanille en toast en een mooie mineraliteit. De wijn is op een elegante manier rijk en vol en heeft een frisse afdronk. In tegenstelling tot de Premier Crus uit de Côte d'Or zijn de betere Montagny's niet per se bedoeld om te ouderen. In hun jonge jaren zijn ze het verleidelijkst. Montagny is een appellatie in de Côte Chalonnaise, de streek die aan de Côte d'Or grenst. De chardonnay druiven groeien in wijngaarden met een bodem die klei en kalk bevat.

Eten & Drinken

Een zacht, elegant aperitief dat bij allerlei verfijnde borrelhapjes en amuses past. Prima begeleider van gebakken en geroosterde witte vis als zwaardvis met kervel jus, gebakken kabeljauw met venkel. Ook bij gepocheerde tong met (wijn)saus, vis stoofpotje en een vissoep doet hij het goed. Bij lichte gevogelte gerechten, warme beenham, groenten terrines en gestoofde asperges voelt de wijn zich eveneens thuis. Klassiek met escargots en kikkerbillen.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot