Bozen Gewürztraminer (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Alto Adige
Appelatie
Alto Adige
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Gewurztaminer
Alcohol-percentage:
15 %
Inhoud:
0.75
€ 104,95
Aantal:  

Bozen Gewürztraminer (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Bozen Gewürztraminer is gemaakt van geselecteerde Gewürztraminer druiven die een klassieke fermentatie hebben ondergaan.

Proefnotities

Cantina Bozen Gewürztraminer Alto Adige zijn altijd zeer markant van smaak en worden gekenmerkt door een zeer aromatische geur. Zo ook deze: afkomstig uit de frisse Italiaanse Alpen behoudt deze wijn nog voldoende zuren naast het toch licht zoete accent. Kan dus prima gecombineerd worden met pittige Oosterse gerechten.

Eten & Drinken

Cantina Bolzano Gewürztraminer Alto Adige is heerlijk als aperitief. Deze wijn past ook bij smaakvolle, kruidige voorgerechten als worsten, patés en terrines, gegrilde vis en schaaldieren, Oosterse gerechten en kazen.

Algemeen

Deze moderne Cantina in de Italiaanse Alpen heeft een uitgebreid scala top wijnen, representatief voor de regio. Ze blinken uit in wit en rood. Hun Lagrein wordt wel gerekend tot de allerbeste Lagrein wijn van Alto Adige. Deze wijn wint ook jaarlijks zijn 3 "Bichieri". De witte wijnen van de Pinot Bianco, Pinot Grigio en Gewurztraminer zijn geweldig. De stijl van wijn maken is gericht op maximale expressie van de specifieke wijngaard. In de regel zijn dit steile hellingen rondom Bolzano. De smaken zijn telkens zeer zuiver en schoon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot