Bozen Pinot Bianco (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Alto Adige
Appelatie
Alto Adige
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Bianco
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0.75
€ 69,95
Aantal:  

Bozen Pinot Bianco (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Bozen Pinot Bianco wijn gemaakt van geselecteerde Pinot Bianco druiven die een klassieke fermentatie hebben ondergaan.

Proefnotities

Noord Italië, tegen de grens met Oostenrijk. Dit Duits-talige gedeelte van Italië staat niet alleen bekend om de mooie ski pistes maar ook vanwege de frisse wijnen. Doordat de wijngaarden hier hooggelegen zijn ontwikkeld zich een heerlijke fraicheur en een hogere zuurgraad in de wijn. Deze wijn van de alom bekende Pinot Blanc druif geeft zich heerlijk in zijn fruit, lichte romigheid en afgewisseld met kruiden en een heerlijke zuiverheid.

Eten & Drinken

Cantina Bolzano Pinot Bianco Alto Adige is heerlijk als aperitief, bij voorgerechten, salades, asperges, vis en pastagerechten.

Algemeen

Deze moderne Cantina in de Italiaanse Alpen heeft een uitgebreid scala top wijnen, representatief voor de regio. Ze blinken uit in wit en rood. Hun Lagrein wordt wel gerekend tot de allerbeste Lagrein wijn van Alto Adige. Deze wijn wint ook jaarlijks zijn 3 "Bichieri". De witte wijnen van de Pinot Bianco, Pinot Grigio en Gewurztraminer zijn geweldig. De stijl van wijn maken is gericht op maximale expressie van de specifieke wijngaard. In de regel zijn dit steile hellingen rondom Bolzano. De smaken zijn telkens zeer zuiver en schoon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot