Centanni Passerina Offida (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Marche
Appelatie
DOC Offida Pecorino
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pecorino
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 89,50
Aantal:  

Centanni Passerina Offida (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Pecorino druiven worden perfect rijp geplukt en meteen naar de wijnkelders gebracht en geperst, waarna de sappen onmiddellijk gekoeld worden. De gisting vindt plaats in eikenhouten vaten.

Proefnotities

Centanni Passerina Offida heeft een strogele kleur. Een expressieve neus met exotische aroma’s. Fris, zacht en smaakvol, goed van structuur en perfect in balans.

Eten & Drinken

Gastronomisch breed inzetbare wijn, in het bijzonder bij de meeste visgerechten en bij jonge kazen. Door zijn wat hogere alcoholpercentage is het ook geschikt voor geroosterd witvlees.

Algemeen

Het familiebedrijf Centanni is recent opgericht, in 2008. Het ligt in een van de culturele en wijnbouw centra van de Marche (Marken): Montefiore dell’Aso, Ascoli Piceno. De familie is van oudsher zeer gehecht aan het prachtige land, aan het ritme van de seizoenen, aan het genieten van al het moois dat deze regio produceert. Hun bedrijf, de Azienda Agricola Centanni, is daarom een gedurfd project dat een respectvolle, duurzame en biologische wijnbouw van traditionele, autochtone druivenrassen verbindt met innoverende technieken en kunstzinnige design. Centanni is het eerste wijnbedrijf in Marche dat zijn wijnen met een glazenstopper (Vinolok) afsluit, als garantie voor een zuivere, frisse en kurkvrije wijn.

‘Excellence mention’ AIS in magazine ‘Le Marche da Bere’, gouden ster in ‘Vini Buoni d’Italia’ (2009), gouden kroon magazine ‘Vini Buoni d’Italia’ (2010), gouden medaille ‘beste wijn van Marche’ en bronzen medaille ‘3e beste wijn van Italië’ bij de Italiaanse vis wijn competitie.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot