Gorgo Bardolino Chiaretto Rosato (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Bardolino Chiaretto DOC
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina, Rondinella, Molinara
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 53,75
Aantal:  

Gorgo Bardolino Chiaretto Rosato (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden goed rijp geoogst en ondergaan een korte inweking van 15 uur op hun schillen. De gisting is klassiek, met strikte temperatuurcontrole. Na de gisting rust de jonge wijn nog 4 maanden in RVS tanks.

Proefnotities

Cantina Gorgo Bardolino Chiaretto Rosato heeft een uitnodigende, heldere licht rode kleur. Zacht aromatisch, volop fris fruit, jeugdig en sappig van karakter, fris en relatief laag in alcohol, en toch het mondgevoel van een rode wijn.

Eten & Drinken

Deze lichtrode wijn doet het ook uitstekend bij delicate, verfijnde gerechten met wit vlees, vis of zomerse groente, warm of koud.

Algemeen

De Azienda Agricola Gorgo van Roberto Bricolo is een stereotype van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele, milieuvriendelijke wijnbouw, geen concessie aan de geldende modes, maar kwalitatieve wijnen met een eigen identiteit. Het wijnhuis zelf is prachtig gelegen en kunstzinnig, bijna avant-gardistisch versierd met marmeren platen. De wijngaarden waar de druiven voor deze klassieke Bianco di Custoza vandaan komen liggen in het zuidelijke deel van Veneto. De karakteristieke witte bodem werd in de ijstijden door de gletsjers gevormd en bestaat voornamelijk uit zacht morenisch puin, rijk aan stenen en rolkeien, met veel minerale zouten (o.a. calciumcarbonaat) en een hoge pH waarde. De neerslag is gematigd en zacht. In de wijngaarden wordt de opbrengst relatief laag gehouden. Deze wijn is een assemblage van meerdere druivenrassen met elk een eigen karakter: de garganega geeft body en kracht, de cortese (ook bianca fernanda genoemd) zorgt voor de droge, frisse en harmonieuze smaak, de trebbiano toscano en de trebbianello (voorheen tocai friulano genoemd) brengen de finishing touch met hun aangename, aromatische karakter.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot