Gorgo Bianco di Custoza (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Bianco di Custoza DOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 59,75
Aantal:  

Gorgo Bianco di Custoza (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Cantina Gorgo Bianco di Custoza wijn worden goed rijp geoogst en ondergaan een korte inweking van enkele uren op hun schillen. De gisting is klassiek, met strikte temperatuurcontrole. Na de gisting rust de jonge wijn nog 4 maanden in RVS tanks.

Proefnotities

Cantina Gorgo Bianco di Custoza heeft een lichte strogele kleur met een groen zweempje. Zacht en delicaat in de neus, vineus en elegant fruitig (peren). Goed gestructureerde wijn, zacht op de tong, fris, sappig en evenwichtig.

Eten & Drinken

Fris, delicaat en nooit vermoeiend als aperitief, al dan niet met wat lichte amuses. Aan tafel is deze Bianco di Custoza een alom gewaardeerde begeleider van lichte voorgerechten, pasta met een romige witte saus, delicate ‘velouté’ soepen of niet al te zware minestrone van lentegroenten. Deze wijn doet het ook uitstekend bij delicate, verfijnde gerechten met vis of andere lekkernijen uit de zee.

Algemeen

De Azienda Agricola Gorgo van Roberto Bricolo is een stereotype van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele, milieuvriendelijke wijnbouw, geen concessie aan de geldende modes, maar kwalitatieve wijnen met een eigen identiteit. Het wijnhuis zelf is prachtig gelegen en kunstzinnig, bijna avant-gardistisch versierd met marmeren platen. De wijngaarden waar de druiven voor deze klassieke Bianco di Custoza vandaan komen liggen in het zuidelijke deel van Veneto. De karakteristieke witte bodem werd in de ijstijden door de gletsjers gevormd en bestaat voornamelijk uit zacht morenisch puin, rijk aan stenen en rolkeien, met veel minerale zouten (o.a. calciumcarbonaat) en een hoge pH waarde. De neerslag is gematigd en zacht. In de wijngaarden wordt de opbrengst relatief laag gehouden. Deze wijn is een assemblage van meerdere druivenrassen met elk een eigen karakter: de garganega geeft body en kracht, de cortese (ook bianca fernanda genoemd) zorgt voor de droge, frisse en harmonieuze smaak, de trebbiano toscano en de trebbianello (voorheen tocai friulano genoemd) brengen de finishing touch met hun aangename, aromatische karakter.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot