Gorgo Moscato Rosa Di Monte Torre (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Veneto IGT
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Moscato Rosa
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,5
€ 95,50
Aantal:  

Gorgo Moscato Rosa Di Monte Torre (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Cantina Gorgo Moscato Rosa Di Monte Torre wijn worden zeer laat geoogst. De gisting vindt plaats in RVS tanks waar het nog 5 tot 6 maanden na de oogst rust alvorens te worden gebotteld.

Proefnotities

Cantina Gorgo Moscato Rosa Di Monte Torre heeft een uitnodigende, heldere licht koraal roze kleur. Complex aromatisch, erg fruitig (rozijnen, pruimen, exotisch fruit, citroen) met een karakteristieke rozen ondertoon. Bijzonder goed in balans, fluwelig zacht van structuur, verrukkelijk zoet maar niet plakkerig en vettig dankzij de frisse ruggengraat die een zuiver en fris mondgevoel achterlaat.

Eten & Drinken

Deze voortreffelijke zoete wijn behoeft geen extra begeleiding, het is wijn en dessert tegelijk. Overdaad schaadt hier echter niet, zeker niet bij (vooral niet te zoete) koekjes, amandelen en noten. Wie het liever in de sensuele contrasten zoekt zal op zijn wenken worden bediend met wat brokjes overjarige parmigiano reggiano of Reijpenaer XO.

Algemeen

De Azienda Agricola Gorgo van Roberto Bricolo is een stereotype van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele, milieuvriendelijke wijnbouw, geen concessie aan de geldende modes, maar kwalitatieve wijnen met een eigen identiteit. Het wijnhuis zelf is prachtig gelegen en kunstzinnig, bijna avant-gardistisch versierd met marmeren platen. De wijngaarden waar de druiven voor deze klassieke Bianco di Custoza vandaan komen liggen in het zuidelijke deel van Veneto. De karakteristieke witte bodem werd in de ijstijden door de gletsjers gevormd en bestaat voornamelijk uit zacht morenisch puin, rijk aan stenen en rolkeien, met veel minerale zouten (o.a. calciumcarbonaat) en een hoge pH waarde. De neerslag is gematigd en zacht. In de wijngaarden wordt de opbrengst relatief laag gehouden. Deze wijn is een assemblage van meerdere druivenrassen met elk een eigen karakter: de garganega geeft body en kracht, de cortese (ook bianca fernanda genoemd) zorgt voor de droge, frisse en harmonieuze smaak, de trebbiano toscano en de trebbianello (voorheen tocai friulano genoemd) brengen de finishing touch met hun aangename, aromatische karakter.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot