Amarone Lenotti (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Amerone
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
corvina, rondinella, molinara
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 186,50
Aantal:  

Amarone Lenotti (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Lenotti Amarone worden zacht geperst en 5 tot 6 dagen vergist bij een gecontroleerde temperatuur (18-20 ° C). Lagering gedurende 18-24 maanden op hout en daarna nog 12 maanden op fles.

Proefnotities

Cantine Lenotti Amarone della Valpolicella Classico is afkomstig uit de Valpolicella streek en is een droge en fluwelige wijn. Deze intens donkerrode wijn geurt naar vanille, toast en hout en in de verte ook naar kruiden. De smaak is krachtig en vol, mooi afgerond. Een echte 'powerwijn', maar dan wel met veel finesse en elegantie. Truffel, leer, chocola zijn elementen die eveneens zijn terug te vinden. Een prachtwijn met een grote complexiteit!

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij wild, gebraad, stevige schoofschotels, oude kaas, lamsvlees.

Algemeen

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. De wijn is afkomstig uit het klassieke Valpolicella gebied en komt van wijngaarden uit de heuvels rond de dorpjes Negrar, Fumane en Valgatara.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot