Di Carlo Amarone Lenotti (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Amerone
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
corvina
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 265,00
Aantal:  

Di Carlo Amarone Lenotti (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Di Carlo Amarone Lenotti wijn worden modern gevinifieerd met controle van temperatuur. Gevolgd door een klassieke Amarone rijping conform de D.O.C.G. regels in Veneto.

Proefnotities

Cantine Lenotti Amarone della Valpolicella Classico Di Carlo is een topwijn uit de Valpolicella streek die droog en fluwelig smaakt. Deze intens donkerrode wijn geurt naar vanille, toast en hout en in de verte ook naar kruiden. De smaak is krachtig en vol, mooi afgerond. Een echte 'powerwijn', maar dan wel met veel finesse en elegantie. Truffel, leer, chocola zijn elementen die eveneens zijn terug te vinden. Een prachtwijn met een grote complexiteit!

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn voor bij wild, gebraad, stevige stoofschotels, oude kaas en lamsvlees.

Algemeen

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. De wijn is afkomstig uit het klassieke Valpolicella gebied en komt van wijngaarden uit de heuvels rond de dorpjes Negrar, Fumane en Valgatara.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot