Le Olle Lenotti (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Bardolino
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
corvina, rondinella, cabernet sauvignon
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 84,95
Aantal:  

Le Olle Lenotti (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de La Olle van Lenotti ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Cantine Lenotti Bardolino Classico Superiore Le Olle is een fraai uitgebalanceerde, mondvullende en krachtige wijn, Deze Italiaanse wijn smaakt vooral naar veel rijp fruit, maar heeft ook elegantie en finesse. De wijn heeft aroma's van toast, leer en rijp fruit en heeft veel body en kleur. De smaakintensiteit van de wijn is enorm zonder dat deze de mond 'verlamt'. Een absolute Italiaanse topwijn.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij wild, gebraad, stevige stoofschotels, oude kaas, lamsvlees.

Algemeen

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen.

Deze wijn is afkomstig van het heuvelachtig gebied aan de oostelijke kant van het Gardameer, rondom de dorpjes Bardolino, Lazise, Cavaion en Garda. De bodem is kiezelig en is van oorsprong morene (uitlopers van de gletsjers in de ijstijd). De wijngaard 'La Pra' ligt in de heuvels aan de oostzijde van het Gardameer. De wijn is vernoemd naar wijnkruiken die bij opgravingen in de wijngaard zijn gevonden. 'Le Olle' is Italiaans voor 'wijnkruiken'.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot