Soave Lenotti (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Soave
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
garganega
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 46,50
Aantal:  

Soave Lenotti (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Soave wijn van Lenotti ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. Deze wijn komt uit het gebied rond Soave en Monteforte.

Proefnotities

Het Soave wijnbouwgebied in Noord Italië ten Noorden van de stad Verona is het grootste van Italië maar het eigendom van de wijngaarden is zeer versnipperd. Het merendeel wordt daarom verhandeld door coöperaties. Een aantal producenten richt zich op de productie van kwaliteitswijn zoals Lenotti. Zij hebben van deze Cantine Lenotti Soave Classico een interessante zeer aansprekende dartele wijn gemaakt. Het bouquet doet aan voorjaarsbloemen denken, in de verfrissende smaak spelen aroma's van citrus, banaan en ananas om beurten de hoofdrol. Lekker aantrekkelijke droge zomerwijn met een licht bittertje in de aangename afdronk.

Eten & Drinken

Soave Lenotti is zeer geschikt als aperitief en begeleider van salades, hors d'oeuvres en lichte (vis)gerechten.

Algemeen

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot