Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Muscat de Rivesaltes
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Muscat d’Alexandrie, Muscat Petit Grain.
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,38
€ 12,75
Aantal:  

Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden traditioneel gevinifieerd. Vanaf de oogst van 2003 is de wijn biologisch gekwalificeerd.

Proefnotities

Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc is een frisse, zoete witte wijn met heerlijke aroma’s van citrusvruchten, exotische vruchten, perzik en abrikoos. Zeer complex, zonder log te worden. De wijn blijft aantrekkelijk en heeft een hele fraaie, rijke smaak. De zoete wijnen van Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Halverwege de gisting breken de boeren het proces af door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Dan houd je onvergiste druivensuikers over, vandaar. Die maken het zoet. Weelderig, intens, zoet, dat ervoor zorgt dat de wijnen lang kunnen rijpen. Ze zijn onverwoestbaar!

Eten & Drinken

Serveer de wijn bij desserts met wit fruit en vanille. Tevens erg lekker bij blauwschimmelkazen. De wijn kan 10 jaar bewaard worden.

Algemeen

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Ze hebben 1 ding gemeen, nl. kwaliteit. Het familiebedrijf “Cazes” is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot