Cazes Rivesaltes Grenat Rouge
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Muscat de Rivesaltes
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grenache Noir
Alcohol-percentage:
15,5%
Inhoud:
0,38
€ 74,70
Aantal:  

Cazes Rivesaltes Grenat Rouge

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Cazes Rivesaltes Grenat Rouge worden traditioneel gevinifieerd. Vanaf de oogst van 2003 is de wijn biologisch gekwalificeerd. Cazes produceert al vanaf 1997 biologisch.

Proefnotities

Cazes Rivesaltes Grenat Rouge heeft intense aroma’s van wilde aardbeien en rood fruit. Ook hier een elegante stijl, de wijn is niet log, ondanks 110 gram restsuiker per liter. De zoete wijnen van Rivesaltes heten 'vin doux naturel'. Naturel omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Halverwege de gisting breken de boeren het proces af door een scheutje brandewijn bij de most te gieten. Dan houd je onvergiste druivensuikers over, vandaar. Die maken het zoet. Weelderig, intens, zoet, dat ervoor zorgt dat de wijnen lang kunnen rijpen. Ze zijn onverwoestbaar!

Eten & Drinken

Vooral fantastisch bij sorbets met rood fruit, aardbeien, maar ook bij chocolade heel bijzonder.

Algemeen

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Ze hebben 1 ding gemeen, namelijk kwaliteit. Het familiebedrijf “Cazes” is toonaangevend in deze groep en behoort tot de top producenten in de Roussillon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot