Centanni Il Borgho (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Marche
Appelatie
DOC Faleria
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Trebbiano, Passerina, Pecorino
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 65,50
Aantal:  

Centanni Il Borgho (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Centanni Il Borgho worden perfect rijp geplukt en meteen naar de wijnkelders gebracht, waarbij elke ongewenst contact met zuurstof wordt vermeden. De gisting vindt plaats gedurende 20 dagen bij 10°C. De jonge wijn wordt 5 maanden opgevoed in RVS tanks en daarna gebotteld.

Proefnotities

Centanni Il Borgho heeft een strogele kleur. Zeer aromatisch. Fris, zacht en delicaat van smaak, goed van structuur en met een levendige zuurgraad.

Serveren: 10-12°C. Bewaren: in zijn jeugdige fruit drinken, binnen 2 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Gastronomisch breed inzetbare wijn, in het bijzonder overal waarbij wit vlees, vis en of verse kazen van de partij zijn.

Algemeen

Het familiebedrijf Centanni is recent opgericht, in 2008. Het ligt in een van de culturele en wijnbouw centra van de Marche (Marken): Montefiore dell’Aso, Ascoli Piceno. De familie is van oudsher zeer gehecht aan het prachtige land, aan het ritme van de seizoenen, aan het genieten van al het moois dat deze regio produceert. Hun bedrijf, de Azienda Agricola Centanni, is daarom een gedurfd project dat een respectvolle, duurzame en biologische wijnbouw van traditionele, autochtone druivenrassen verbindt met innoverende technieken en kunstzinnige design. Centanni is het eerste wijnbedrijf in Marche dat zijn wijnen met een glazenstopper (Vinolok) afsluit, als garantie voor een zuivere, frisse en kurkvrije wijn.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot