Cent'are Nero d'Avola (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Sicilia
Appelatie
IGT Sicilia
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Nero d´Avola
Alcohol-percentage:
13
Inhoud:
0,75
€ 42,50
Aantal:  

Cent'are Nero d'Avola (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Cent'are Nero d'Avola worden geoogst medio september; lange maceratie, gecontroleerde gisting. Dan volgt ruim 6 maanden houtrijping en 6 maanden flesrijping.

Proefnotities

Cent'are Nero d'Avola is diep donkerrood van kleur. De wijn heeft een rijke geur van hout, bosvruchten en een fijne amandeltoets. Soepele, volle aanzet met een krachtige voortzetting van fruitige en kruidige tonen gevolgd door een lange afdronk.

Eten & Drinken

Voortreffelijk bij allerlei vleesgerechten (gegrild of gesmoord) met een stevige saus, stevige pastaschotels, lasagne met paddenstoelen en ham en diverse kazen.

Algemeen

De naam Pellegrino is een begrip in de wijnwereld van Sicilië. Het familiebedrijf werd in 1880 in Marsala opgericht door Paolo Pellegrino. Inmiddels is Pellegrino uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met in totaal 400 hectare wijngaard in eigen bezit, verdeeld over de beste delen van het eiland, met name in het westelijk deel. Ruim 60 procent is bestemd voor de binnenlandse consumptie, de rest gaat naar het buitenland. Reeds in Romeinse tijd was Sicilië een belangrijke wijnproducent. Zuid-Italië werd toen ‘Oenotria’ (wijnland) genoemd. Het hart van Carlo Pellegrino klopt in de historische wijnkelders van het oude stadje Marsala. Hier komt de befaamde Marsala vandaan, net als sherry, madeira en port een met alcohol versterkte wijn. Marsala is een fascinerende wijn, gemaakt van inheemse druiven als grillo, cataratto en inzolia. Marsala rijpt altijd in houten vaten, de mooiste soms meer dan 20 jaar, waarvan deels in barriques. Onder de naam Duca di Castelmonte produceert het bedrijf een complete serie voortreffelijke wijnen van autochtone druivenrassen (o.a. inzolia, grillo, pignatello) en internationale soorten als chardonnay, cabernet sauvignon en syrah. Twee succesvolle wijnen zijn de Cent’Are bianco en de Cent’are rosso. De smaakstijl varieert van modern fruitig en droog tot krachtig en houtgerijpt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot