Chablis Grand Cru Vaudesir Bernard Defaix (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chablis Grand Cru Vaudésir AOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 366,00
Aantal:  

Chablis Grand Cru Vaudesir Bernard Defaix (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden (al 20 jaar) mechanisch geplukt voor meer flexibiliteit. Kort daarop bereiken ze de kelders waar ze nog eens worden gecontroleerd en zacht geperst. De alcoholische en malolactische gisting vinden hier plaats in 1-5 jaar oude eikenhouten vaten met regelmatige ‘bâtonnage’ (roeren) van de ‘lies’. De jonge wijn rijpt nog 15 maanden op zijn ‘lies’ (eigen fijn bezinksel) zodat het hout de terroir karakteristieken niet gaat domineren. Door de koude temperaturen in de oude familiekelder in het hart van Milly, klaart de wijn volledig natuurlijk door bezinking. Geen filtering nodig voor het bottelen.

Proefnotities

Chablis Grand Cru Vaudesir Bernard Defaix is een geweldige wijn, zeer aromatisch, met florale en minerale accenten. Vol, krachtig, gul, verleidelijk, complex, breed en lang in de mond, met een rijke, elegante en verfijnde minerale finale.

Serveren: 12-14°C. Bewaren: goed oplegpotentieel, zeker 5-10 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Gastronomisch aanbevolen bij kreeft, gestoomde tarbot, snoekbaars of een andere stevige vis, al dan niet geserveerd met een beurre blanc saus. Andere klassiekers zijn rivierkreeftjes in bladerdeeg, langoest aan het spit geroosterd met gesmolten boter en kalfsschenkel met roomsaus.

Algemeen

Het Domaine Bernard Defaix & Fils ligt in het hart van het Chablis wijngebied, in het dorp Milly. Bernard Defaix, de 4e generatie van een wijnboerenfamilie, begon in 1959 met slechts 2 ha wijngaarden. Samen met zijn vrouw Monique wisten ze het bedrijf in de loop van de jaren uit te breiden tot 26 ha, waarvan de helft in Chablis 1er Cru gebied! De 5e generatie beheert nu het domein, maar ‘pa’ Bernard geeft nog hier en daar nuttige adviezen aan zijn twee zoons Didier (wijngaard) en Sylvain (wijnkelders), sinds 2002 eveneens door Hélène, de vrouw van Didier, bijgestaan. De Chablis wijngaarden van het domein zijn geplant op heuvelflanken met een ligging naar het westen. De bodem bestaat uit fossielhoudend Kimmeridgiaans kalk uit het Krijt tijdperk. In de wijngaarden wordt milieuvriendelijk gewerkt met gebruik van zoveel mogelijk producten en methodes uit de biologische wijnbouw. Bernard Defaix is onderscheiden met de Coup de Coeur Guide Hachette voor zijn hele assortiment.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot