Champagne de Castellane Brut
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Pinot noir, Pinot meunier
Alcohol-percentage:
12
Inhoud:
0,75
€ 149,95
Aantal:  

Champagne de Castellane Brut

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Champagne de Castellane Brut worden traditioneel gevinifieerd. 

Proefnotities

Champagne de Castellane Brut heeft een bleek gouden kleur en heeft een bouquet van aroma’s van witte bloemen, vers fruit, compote en brioche. Dit geeft de wijn elegantie en finesse. Deze cuvée is levendig, fris, goed in balans en heeft een zeer fijne mousse. De smaak bezit tonen van wit vlezig fruit zoals appel en een vleugje vanille. Heeft een zeer plezierig zuurtje en een lange afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief of om zo van te genieten. Tevens prima begeleider bij o.a. fijne visgerechten, wit vleesgerechten en gevogelte.

Algemeen

De familie de Castellane behoort tot de oudste families van Frankrijk. Zij heeft als embleem de grafelijke kroon met daaronder het troste devies: “May d’honour que d’honours”; wat zoveel betekent als: onze eer is belangrijker dan eerbetoon. In 1895 stichtte Burggraaf Florens de Castellane zijn Champagnemerk in Epernay. Hij kiest voor zijn champagne een opvallend etiket, namelijk het beroemde rode Andreaskruis, dat ook is afgebeeld op het vaandel van het oudste regiment van de streek. In het centrum van Epernay staat, als symbool van de stad de toren van de Castellane. Deze toren werd in 1904 gebouwd en is het werk van Auguste Marius Tourdoire, de architect die ook het Gare de Lyon in Parijs ontwierp. Tegenwoordig is in de toren een deel van het champagnemuseum gevestigd. Bezoekers hebben een uitzonderlijk mooi uitzicht over de vallei van de Marne. De enorme kelders waar de champagne gemaakt wordt, zijn verrassend groot: ze lopen door tot een diepte van 40 meter onder de heuvel.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot