Taittinger Prelude
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay Cote de Blancs, pinot noir
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 62,50
Aantal:  

Taittinger Prelude

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Taittinger Prelude is samengesteld uit Chardonnay (50%) en Pinot Noir (50%). De druiven voor deze champagne zijn exclusief geselecteerd uit de top Grands Crus wijngaarden. De Prelude wordt meer dan vijf jaar gelagerd in de kelder.

Proefnotities

De kleur van deze Taittinger Prelude is briljant lichtgeel met zilverachtige hoogtepunten. De belletjes zijn fijn en vormen een delicate room achtige kraag van mousse. De geur is subtiel en fris. De aanvankelijk minerale aroma"s ontwikkelen zich snel tot geuren van bloemen met hinten van vlierbloesem en kruidige boventonen van kaneel. Deze Prélude heeft een volle, krachtige smaak en een lange, volle afdronk. Taittinger Prélude Grands Crus is een verrukkelijke champagne met veel charme, finesse en passie.

Eten & Drinken

Deze Prélude Champagne is een heerlijk aperitief en een verrukkelijke begeleider van gegrilde vis en schaaldieren.

Algemeen

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van de heer Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie (Marketing) en zoon Clovis (Export) is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Met nadruk op de exclusieve Chardonnay druif krijgt Taittinger al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot