M Chapoutier Muscat de Beaumes de Venise (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Muscat deBeaumes de Venise
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Muscat Petit Grains
Alcohol-percentage:
15%
Inhoud:
0,375
€ 96,50
Aantal:  

M Chapoutier Muscat de Beaumes de Venise (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Muscat de Beaumes de Venise van Chapoutier ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Chapoutier Muscat de Beaumes de Venise is een kostelijke wijn, met een eclatant aroma van vers, sappig, zoet fruit. Neus en tong ervaren impressies van niet alleen druiven, maar ook van abrikozen en perziken. Krachtig, rijk en elegant.

Eten & Drinken

Heerlijk bij vers, sappig fruit (peer, perzik, abrikoos en dergelijke), fruitgebak en andere vruchten desserts, Christmas pudding en vergelijkbare creaties. Nagerechten met karamel, noten (amandelen), stroop, krenten, rozijnen. Kaas; blauwaderkaas.

Algemeen

Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990, op de leeftijd van 26 jaar, nam hij het oude in 1808 gestichte en in Tain-l'Hermitage gevestigde familiebedrijf over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen maar voor de hele Rhône-vallei.

Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker schreef in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in en waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw met groot respect voor balans in de natuur en koestert het familie motto "Fac et Spera" oftewel "Doe en Hoop". Chapoutier heeft groot respect voor de natuur en het terroir. Aandacht voor elk perceel, luisterend naar de wereld, het milieu en anticiperend op de behoefte van de aarde.

Bijzonder is ook etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot